Ода квiтам...

Надя Чорноморець
Весна пробуджує і надихає ніжність,
І розмаїття барв – хвилює й поглина:
Мімоза і тюльпан, і сону сивина,
Розважливий нарцис і котикова свіжість.

А серед літніх чар – ромашок білосніжність,
Легкий бузковий лет, волошок глибина,
Півоній і лілей духмяна пелена,
І сонях золотий – долонею у вічність.

Осіння буйність айстр і повінь хризантем.
А десь під новий рік – в мінливий марний день
Намистом зірочок – розквітла гілка вишні.

Велична холодність оздоблених гербер.
І шикування – цілорічне – королев –
Троянд – невимушених, гордовитих, пишних.

1996