Василю Стусу

Александр Кутепов
Пам'яті великого українського поета  Василя Стуса.

"На колимськім морозі калина
 зацвітає рудими слізьми.
 Неосяжна осонцена днина,
 і собором дзвінким Україна" (Василь Стус)

Тепер  не  видно  запорожців
Славетних  лицарів  країни,
Ми  розгубили  найдорожче
І  звикли  серцем  до  руїни.

Нас  покріпачили  навіки
Вовки  в   "овечьх  жупанах",
Нащадки  прадідів  великих
Ми  -  діти  рабства,  і  в  думках...

Спитаймо  -  де  козацька  воля?
Нема  в  нас  рідної  землі,
Одна  на  всіх  кріпацька  доля
І  смерть  у  злиднях  і  пітьми.

Та невмирущий дух країни,
Де в Батьківщини є сини,
Славетні воїни України
Що за свободу полягли.


 
                2011 р.