наiвнiсть

Svyatoslav Synyavsky
ніхто не знає краще де
... і де солодший мед
... і м'ята духм'яніша
... іде життя, всі кажуть, що вперед
... і де він, де отой "перед"? 
у ніші, де урну покладуть?

а може ліпше зупинитись?
...поцілувати очі її дитинні
...цей ніс смішний смішливий
...оці вуста як вишні соковиті
...і спраглі до любові,
якій судилося повстати із мороку і снів

а може, може, може тобі довірить серце, Боже?
...воно ж твоє?
...як кожен атом, кварк, нейтрино
...у Всесвіті твоїм?
...скажи, скажи як не боятись,
що я помру раптово і згасне це велике диво:
моя Любов...
...вона ж не згасне, як не згасає Світло Золоте?
...як не вмирають елементи зір померлих
...з яких складаються тіла
...людей, птахів і риб
надією живу, що "так",
наївний і живий...