deja vu

Svyatoslav Synyavsky
Місто промите дощем, як сльозою дитини,
 де ти? Що робиш ти нині
 з нашими тінями
 тими,
 що пропливали по стінах, бруківці, карнизах?
 Знаю вони закарбовані, сховані
 в люстрах, свічадах,
 взявшись за руки,
 спускаються вниз, піднімаються вгору
 Ти не подумай, що хвора уява
 щось там малює на денці_на дні...
 Дні того Щастя назавше_навічно
 в Матрицю Часу вписав Хронікер...
 Може так статись колись прочитаєш
в новім житті в напівсонні
чи на осонні за столиком в кнайпі якісь
 Подумки скажеш:
 "Мабуть, deja vu"
і посміхнешся
і мій поцілунок відчуєш...