Цюрих

Надя Чорноморець
Амфiтеатром –  Цюрих – у долинi,
Iз лабiринтом вулиць старовинних,
Величними соборами й мостами.

Стрiмкою скелею Гросмюнстер над Лiмматом,
Святий Петро – з найбiльшим циферблатом
I Фраумюнстер – з чудо-вiтражами.

Науки храми i  мистецтв палаци.
Парад сучасностi й старовини .
Кав’ярнi й бари, фестивалiв сни.
Бульвар розкiшний в центрi – Bahnhofstrasse.

А у провулку, йменням Termengasse,
З-пiд сходiв визирають з глибини
Вiднайденi вiдбитки давнини –
Ще римських термiв кам’янi тераси…