Э. Дикинсон. 1732. My life closed twice before its

Ольга Денисова 2
1732
 
Две смерти я пережила. —
Теперь осталось мне
Бессмертья только подождать,
Чтоб осознать вполне,
 
Что расставанья не избыть —
К нему приговорят
На небесах, и им одним
Мог обойтись бы ад.


1732

My life closed twice before its close—
It yet remains to see
If Immortality unveil
A third event to me

So huge, so hopeless to conceive
As these that twice befell.
Parting is all we know of heaven,
And all we need of hell.