Метроном 3

Чернышёв Алексей
Много ли, мало:

               ищите – обрящите…

Тёплый валун,

               изумрудная ящерка;

День, уходящий

               за грань неизбежности.

Время соития

               неги и нежности.

Солнце заката –

               огромное, алое.

Жизнь мимолётная,

               Весть небывалая –

Память ли древняя,

               дар ли пророчества…

Жутко и радостно

               от одиночества.

Стрелка застыла,

               встречая движение:

Вправо ли, влево ли.

               Свет – отражение.

Жертва – спасение.

               К Богу – от Бога ли.

Миг откровения:

               мало ли, много ли…