Чому ми як не рiднi, браття?

Дмитро Степ
Чому ми як не рідні, браття
роздерті в міжусобних чварах?
Це є небес, вічне прокляття –
чи хтось земний навіяв чари?

Невже народ маку напився –
не бачить Сонця, не п’є роси?
Чи сам він, на хіть прикупився,      
чи доля подивилась косо?
Бо зникли лицарі!
                Й з’явився,
тип рахітичний – малороси*.

Цей шлунку жадібний придаток
вже й землю прадідів вніс в виторг
та ще й подушний* ввів податок
на синь небесну, Сонце й вітер!

                21.05.2011р 
 
* – малороси – зневажливе прізвисько українців
* – подушний – "подушне", податок на  живу душу