Не ризикуй...

Маргарита Котенко
Не ризикуй житям ,коли того не варта
Твоя пожертва в плині часу й мрій.
Не став свого життя на карту,
Тобі не вистачить ні сили , ані гарту
З упевненістю подолати біль.
Життя не стримне і воно ,як осінь.
Оманливе. То тепле ,то пусте.
Не випробовуй долю і вона у коси
Твого шовкового і дивного волосся
Ні сивини, ні смутку не вплете!
Живи як є. Живи як вмієш – просто.
Живи як ти до цього часу жив.
Нехай життя твоє таке дрібне ,як просо,
Зате услід ніхто не гляне косо,
І ти не знатимеш людських образ і кривд.
Живи і мрій,
Живи ,мов день - останній!
Бери усе ,що нам життя дає!
Завжди в усьому звісно є хтось крайній...
Цей світ ,він ,безумовно ,гарний,
Коли щоранку сонце на світанку
З-за горизонту радісно встає...