Ессе

Леона Вишневська
Трохи  млосно  зранку  давитись  на  сніданок
 вчорашньою  запіканкою 
 і  пускати  по  легенях  кип'ячену  воду  з  крану.

 Я  була  надто  відданою  коханкою

 і  зализувала  всі  твої  минулі  рани.

 Вирвати  б  з-під  нігтів  мотузку,
 якою  ти  мене  ще  й  досі  тримаєш...
 Та  в  мені  надто  мало  здорового  глузду
 тому  поволі  вона  приростає.
 До  огиди  брутально  палити  совість...
 якби  хтось  навчив  мене  по-іншому,
 я  була  б  неодмінно  зразковою,

 хаотичною,як  у  Лінча,короткометражна  повість.

 моя  різкість,на  жаль,спадкова
 може,це  знак?маєш  часу  до  завтра,щоб  піти...
 вся  поламана  місткість  крові
 на  обпечених  вилицях  розтікає  по  вулицях,
 як  по  Львові  я...коли  хочу  від  світу  втекти.