Залишся поруч

Владимир Саныч Иванов
...Залишся поруч, не стуляй очей.
Навіщо тут без тебе денний світ?
Навіщо вітер і ріка тече?
Нехай хоч сонце вернеться на схід!
...
Чарівний погляд, що являвся в сні,
Та вічним співом надихав мене,
В очах залишить спалахи сумні,
Але ніхто вже в них не зазирне.

І весняне проміння, що, мов птах,
Здолало шлях від сонця до землі,
Загине у заплющених очах.
Сховають вії спогади твої...