Песня кукушки

Татьяна Сливко
Ой, літала зозуленька.
Літала, літала.
Потім сіла на калину
і їй заспівала.

Заспівала ,закувала
пр рідну Вкраїну.
Все калиноньку прохала:
- Прости за провину.
 
Підкидала своїх діток
 в чужії гніздечка
і не чули вони з роду
рідного словечка.

Чужі мови тепер славлять,
чужими  співають.
Прости за те моїх діток,
що свою не знають.

Що як гості в краї цьому
й в землі, що родила.
То не їх провина в тому,
то я не навчила.

їм в дитинстві не співала
про тую дівчину,
що заради волі стала,
тобою, калино.

Ой літала зозуленька
літала , літала
із калини на калину
і діток скликала .


автор фото:О.Степанец