виноград

Ганна Осадко
...Чавила виноград - і ноги босі
Топтали стиглі ягоди на сік...
Із року в рік, із віку - в темний вік
Ця тарантела в бочці...Чоловік
Тримав сукенку...І тримає досі -
Як білий стяг, що викидає осінь!

Налиплі шкірки - (дотики гарячі) -
Печуть і колють...Це німе кіно,
Ця мелодрама, не смішна давно...
Час перебродить - і буде вино -
Гіркаве, оксамитове, тремтяче,
Як темний голос - що зове - і плаче...

30.9.2007