Укра нська земля

Людмила Дзвонок
Знову вибори і знову всюди пересуди:
- Хто тепер отрима більшість і що потім буде?
- Скільки партій?.. Полічити? Набридло все, досить!
-Миру, злагоди державі наша земля просить.

Стогне земля українська!.. Стільки “рук” над нею!
(Є іще і “руки” збоку, за її межею).
Земле ти моя рідненька!.. Помолюся Богу,
Щоб країні Він відкрив до щастя дорогу.

Щоб до влади прийшли люди, що землю кохають,
З серцем вірним, добрим, щирим. Руки чисті мають.
Щоб слова збігались з ділом, і злого цурались.
Щоби владою своєю ми з вами пишались.

Богу я скажу про те, що так наболіло:
- Нам потрібні урядовці, що роблять все вміло.
Знають «як» і знають «звідки», «куди» і «на чому», -
Щоб полегшення прийшло до кожного дому.

Щоби ниви колосились, і діти сміялись.
Щоб майбутнього свого вони не боялись.
Хай всі наші сподівання влада не обмане:
Українська земля-ненька квітучою стане!
               08.01.2006

Стихотворение на украинском языке.