Песенка собачки Песничка за кученцето Каштанка

Красимир Георгиев
Красимир Георгиев

Песничка за кученцето към спектакъл „Каштанка” по А. П. Чехов в Нижневартовския куклен театър, номиниран за участие в Международния конкурс „Златният делфин” във Варна. Български текст: Красимир Георгиев

ПЕСНИЧКА ЗА КУЧЕНЦЕТО „КАШТАНКА”

Первый куплет:
Кученце Каштанка си вземете
и ще се сприятелите вие.
Ако се загуби, не плачете,
то е умно и ще ви открие.

Первый припев:
Кученцето – вашият приятел,
дълго ще ви търси из града.
По следи опашка ще замята
и ще хване вярната следа.

Второй куплет:
Като мост следата ще я води
към брега на чудната мечта.
Този свят Каштанка ще преброди,
вкъщи да се върне бързо тя.

Второй припев:
И на вашата гореща среща
се усмихва зимната картинка:
ще искри щастлива въртележка,
ще разцъфнат белите снежинки.


Ударения:
ПЕСНИЧКА ЗА КУЧЕНЦЕТО „КАШТАНКА”

Первый куплет:
КУченце КаштАнка си вземЕте
И ще се сприятелИте вИе.
Ако се загУби, не плачЕте,
То е Умно И ще ви открИе.

Первый припев:
КУченцето – вАшият приЯтел,
дЪлго ще ви тЪрси из градА.
По следИ опАшка ще замЯта
и ще хвАне вЯрната следА.

Второй куплет:
Като мОст следАта ще я вОди
към брегА на чУдната мечтА.
Този свЯт КаштАнка ще пребрОди,
вкЪщи да се вЪрне бЪрзо тЯ.

Второй припев:
И на вАшата горЕща срЕща
се усмИхва зИмната картИнка:
ще искрИ щастлИва въртелЕжка,
ще разцЪфнат бЕлите снежИнки.


Спектакль „Каштанка” по А. П. Чехову в Нижневартовском театре кукол, отобран жюри для участия (по детской номинации) в международный конкурс „Золотой Дельфин” в Варне. В спектакле есть песенка собачки. Русский текст:

ПЕСЕНКА СОБАЧКИ

1.
Если вы полюбите собачку,
То она почти что человек.
Если потерялись, то не плачьте,
Друг отыщет вас быстрее всех.

Припев:
Пробегаешь мимо незамечен,
Трудно отыскать своих друзей.
Нам необходимо чудо встречи,
Чтоб домой вернуться поскорей.

2.
Это будет наш счастливый случай -
Зацветёт снежинками зима,
Друг тебя найдёт, он самый лучший,
Карусель закружится сама.

Припев.