Я прийду

Василь Кузан
А на морі буде штиль,
                А на серці – буря.
Я прийду до тебе в сни
                І натхненним буду.
Я спиватиму печаль
                Із пелюсток тіла,
Даруватиму любов,
                Щоб душа тремтіла
Від цілунків днів і хвиль,
                Дотиків не вітру –
А моїх зізнань п’янких,
                Що вселяють віру.
Пригорнувши до грудей
                Золоту голівку,
Попрошу чужих людей
                Зняти все на плівку.
І у січні десь колись,
                Коли всюди іній,
Я до тебе поверну
                Погляд моря синій.
Крапля сонця, як бурштин,
                Все законсервує…
Як би імені твого
                Не згадати всує.