Люблю

Василь Кузан
Люблю летіти в лапи літу,
Лілеї, лагідність, лелек
І молоко вливати в глек,
І пити білу піну світу.


Люблю компанію, кіно,
Травневих днів квіткову зливу,
Нічних красунь ходу мінливу,
Маланюка й „Бородіно”.


Люблю поспати на піску.
Піснями виповнений простір,
Пливти по небу вільно й просто
І в правду падати в’язку.


Люблю вогонь, весну і вальс,
І вересня вино веселе,
І білі українські села,
І вишню, і веселку, й Вас.


Люблю все чисте і просте,
Кохати вічно, жити гречно.
А ще люблю скакати в гречку
Тоді, коли вона цвіте.