У тебе закохалися поети

Василь Кузан
                М.

У тебе закохався сивий голуб – 
     приніс тобі красиву божу ружу.
І небо закохалося – йому
     у сповіді ти відкривала душу.

У тебе закохалися дороги,
     бо ти ногами пестила їм спини.
Копиці мрій, і гори неозорі,
     і колір моря бірюзово-синій.

Тебе кохають всі земні поети,
     бо на любов ти надихаєш їх.
Твоє життя наповнене журбою,
     твоя любов – як чистий перший сніг.

Тебе, буває, спогади турбують,
     бо ти, маленька, кривдила когось:
Котам в'язала до хвостів бляшанку,
     бо хтось навчив – хай копне його лось!

Тебе давно пробачило дитинство,
     і жаби, і коти, і їжаки…
У тебе всі закохані… Ти нині
     веселку годувала із руки.