***

Дмитро Креминь
Одна епоха відійшла,
Та не народжується друга.
Тінь візантійського орла
І тінь вола під ним муруга...

І тут – джаз-бенд і секонд-хенд,
Комп’ютерленд і Діснейленд.
У віртуальній млі окраїн
Як нам у вічність перейти?
Світило – Місяць, і брати
Вже натрудились – Авель, Каїн...

Ще до Батия час. Транзит
Шляху Шовкового до моря.
Папір і шовк, і оксамит
Для вавилонського безмов’я.
І ця епоха не для рим.
Шовковий шлях. Доба кентавра.
Ще не вродився третій Рим,
І Золоті Ворота, й Лавра.
Одна епоха зла й добра,
Одна ні в чому не повинна.
Он тьма монгольська з-за Дніпра:
- А де тут церква Десятинна?