22

Евгений Пешко
І сёння вайна ідзе па зямлі,
Крочыць па свеце і нішчыць
Парабкі схову сабе набылі
Смелых… ужо, не паклічаш!
Годны нясе ў руках кулямёт
Правы апрануты суддзям
Казкамі славіцца цар наш гарох
Навіны тлумачачы людзям
Дзе без паперкі ўжо нікуды
Дзякуй хапае у нас елак
Толькі калісьці ўспыхнуць яны...
На папялішчы пасадзяць насенне!