Лiтечко над полями

Наталя Мазур
Попри  поле  біжить  автострада.
Діловито  машини  снують.
Зупиняю  авто.  Як  я  рада
Серед  поля  хоч  трішки  побуть.

А  на  полі,  у  дні  оці  літні,
Набирає  колосся  ваги.
Волошкові  голівки  тендітні
У  Петрові  вплелись  батоги.*

В  небі  жайвір  в  сопілочку  грає,
Постелились  хмарки  на  жита.
Гріє  сонце...  Та  ні,  припікає,
Розкрива  червень  спрагло  вуста.

Сині дзвоники, наче близнята.
Джміль натруджений сонно гуде.
Прохолодою  срібная  м'ята
У  долину,  до  річки  веде.

Всі  ромашки  у  білих  віночках
Усміхаючись стали в  танок.
Два  метелики,  знявшись  з  листочка,
Осипають  із  крилець  пилок.

Лине  літечко  понад  полями...
Час  спинитися  ти  не  проси.
Ну  чому  ми  черстві  усі  з  вами?
Чом  не  бачим  цієї  краси?


*Петрові  батоги  -  народна  назва  цикорію.


Для ілюстрації використано картину Марини Захарової "В полі"
http://blog.imhonet.ru/author/yu-yushka/post/2270548/