1. Про Дорогу. Из Властелин колец ДжРР. Толкиена

Юлия Шавель
Вдаль бежит, бежит Дорога
Прочь от милого порога
Далеко бежит вперёд
За собой меня зовёт.

Я за ней, и шаг мой лёгок,
Но кончается Дорога –
Перепутье впереди.
И куда потом идти?...

23.06.2011 г.

Оригинал

from The Lord of the Rings

J.R.R. Tolkien

The Road goes ever on anв on
    Down from the door where it began
Now far ahead the Road has gone,
    And I must follow, if I can,
Pursuing it with eager feet,
    Until it joins some larger way
Where many paths and errands meet.
    And wither then? I cannot say.

J.R.R. Tolkien