Кто умеет танцевать?

Татьяна Сливко
Білий гриб дід Боровик
під пеньком сидіти звик,
 став себе він вихваляти,
що уміє танцювати,

Усміхнувся в вуса Пень:
-Ти базікаєш весь день,
а чи зможеш показати ,
як почну на дудці грати?

ноти пень з дупла  дістав
і на дудочці заграв.
ніжку гриб хотів  підняти,
та упав, не може встати!


І веселі Сироїжки
дружно стукнули у ніжки
тай утнули гопака
раз оказія така.

А Опеньки хоч маленькі
теж хлоп’ята веселенькі,
враз пустилися в танок
заплели вінком пеньок.

І Лисички невеличкі
повмивали свої щічки,
тай почали краков’як,
кажуть: ”Зможеш, діду ,так?

А червоні Мухомори
піднімають ніжки вгору,
та приспівуючи в лад,
йдуть вперед, убік, назад.


Хочемо тебе спитати :
- Хто ж з них вміє танцювати?




Відповідь: Груздь, Опеньки, Лисички, Мухомори.