Краю мiй, вiдкрита рана...

Дмитро Степ
Краю мій! Відкрита рана
Гаї в’януть, сохнуть води
Бо кривавий стяг* тирана            
Знов в нім водить "хороводи".
Знов всевладне, зле гадюччя
Гріш останній забира...
Слів нема! Одне матюччя
Гнівом душу розпира.

Вже зняли овечу шкіру
Короновані злодії,
В краю ріднім плачуть ліри
Гаснуть очі в безнадії,
Тануть в жилах від зневіри
Захисні сили народу
І лиш вірні, Сонцевіри
Б’ють на сполох в дзвони Роду.

Ще не вмерла!
                На руїну
Ще впаде жива роса
Й вовчу зграю України
Швахне враз божа КОСА!
Щезнуть чорні сили Мари
Й знов загляне у віконця
Крізь легкі ранкові хмари
Світлий промінь бога-Сонце!

                28.06.2011р
прим: * - кривавий стяг - червоний прапор (красный флаг)