Э. Дикинсон. 404. How many Flowers fail in Wood

Ольга Денисова 2
404
 
И есть еще цветы в горах,
Цветы в глуши степей,
Которым так и не узнать
О красоте своей.

Уносит ветер  семена,
Не ведая о том,
Какой была бы им цена
При жребии ином.
   

404
 
How many Flowers fail in Wood —
Or perish from the Hill —
Without the privilege to know
That they are Beautiful —
 
How many cast a nameless Pod
Upon the nearest Breeze —
Unconscious of the Scarlet Freight —
It bear to Other Eyes —