Э. Дикинсон. 1695. There is a solitude of space

Ольга Денисова 2
1695

Есть одиночество пространств:
Пустыни, моря, прерии.
Есть смерти одиночество.
Но бездны глубже нет,
Чем  одиночество души
Полярное, безмерное —
Конечной бесконечности
С собой наедине.


1695

There is a solitude of space
A solitude of sea
A solitude of death, but these
Society shall be
Compared with that profounder site
That polar privacy
A soul admitted to itself —
Finite infinity.