Час тече

Мария Помазан
час тече. час тікає.
час витікає крізь пори у просторі,
пороблені лезовим поглядом Каїна.
час витікає. кожного шостого
числа місяця часу стає менше.
це фіксується у фінансових звітах
Альфа Центаври. час стікає, мов аква віта -
понаднормові втрати списуються на мене.
кожного шостого числа місяця
менше стає нафти і місця під сонцем.
час витікає, а в ньому ж міститься
стільки-то атомів цезію й стронцію.
час витікає потом і сечею
із пересічних його героїв.
бачиш - схилили старанно плечі
дівчата з курсів шиття та крою:
замість трусиків і сарафанів -
з непромокаючої тканини
шиють часові новий саркофаг,
щоб місто не захлинулось хвилинами.
якби ж то встигли дівчатка до
того, як сонце завершить коло...
та час витікає і пада, мов дощ,
на їхні вже посивілі голови...