Э. Дикинсон. 540. I took my Power in my Hand

Ольга Денисова 2
540
 
Кулак мой силою налит —
Бой с миром впору мне.
Пусть я не как Давид на вид,
Зато смелей вдвойне.
 
Вот я нацелила пращу
И — пала, где была.
Тот Голиаф ли чересчур
Иль  я не доросла?


540
 
I took my Power in my Hand —
And went against the World —
'Twas not so much as David — had —
But I — was twice as bold —
 
I aimed by Pebble — but Myself
Was all the one that fell —
Was it Goliath — was too large —
Or was myself — too small?