Ми виннi в цьому

Владимир Бородин 5
Вже їздять дихати у гори.
Подалі від сородичив своїх.
Дуже смердять всі їхні нори.
Хто може врятувати їх.

У ці останні пьятирічки.
Ми забруднили свої річки.
І красну річку і дінець.
І рибі вних прийшов кінець.

Були озера,що тут говорить.
Й за них моя душа болить.
Невже зоставим дітлахам,
Мертві озера, який срам.