Довга нитка дороги

Василь Кузан
Довга нитка дороги
Біжить за голкою бажань
І, проходячи через серце,
Зникає за обрієм спогадів.

Кожен поворот долі,
Наче серп у руці колгоспниці,
Що б’є ним робітника
По молоту.

А кожен камінь на цій дорозі
Ніби вузлик на нитці,
Що проходить крізь груди.

І кожним вузликом
Вдаряє
       по високовольтних венах,
Оголених ребрах,
Павутинні нервів.

Нитка дороги життя
Не рветься ніколи.
Просто не всі вузлики долі
Можуть пройти
                крізь серце,
Не застрявши у ньому.


фото автора