Чорна квiтка кохання

Василь Кузан
"Потік,  наче  коник,  грає...",  Марія  Матіос



Як  ся  має  чорна  квітка? 
Що  ховає  в  пелюстках? 
Розправляє  ніжні  крила 
В  пелюстках  рожевий  птах. 

Хоче  випурхнути  звідти, 
Розгорнути  темну  ніч, 
Хоче  волі,  щоб  летіти 
У  солодку  мрію  стріч. 

Бо  така  у  крил  потреба: 
Рушником  високим  неба, 
Сонця  вітром  золотим 
Колихати  втіхи  дим. 


Твоя  рука  повільно,  вільно 
Миє  ноги  і  сосці... 
Я  тебе,  таку  звабливу, 
Мив  би  тільки  в  молоці. 

Я  б  твоє  святкове  тіло 
В  ласку  слова  сповивав, 
А  чудову  чорну  квітку 
В  крила  зваби  цілував. 

Я  тобі  вплітав  би  в  долю 
Стежку,  що  в  любов  сія... 
Але  я  –  лиш  коник  річки. 
В  кожній  краплі  річки  –  я.