Из покаянного канона иеромонаха Василия Оптинского

Галина Пашина
 Померче во мне Солнце Правды,

и прииде на мя хлад земной,

греюся огнём страстей моих,

во дворе чуждих обретаюся окаянный.

Взыди, Господи, на небо сердца моего

и день спасения мне возвести.

 
 Тьма обдержит мя, оствих тя,

Свете истинный, стою во тьме и хладе

малодушия.

Страха ради творю огнь мудрования моего

и не огреет мя,

нощи смертныя ужасаюся.

Возстани рано, Господи, Солнце моё,

и оживи мя теплотою Духа Твоего.

Читать сорок раз, сорок дней.

(Золотой Фолиант, 365 молитв на каждый день.)