Люблю тебе довго не бачити

Василь Кузан
Люблю  тебе  довго  не  бачити, 
Бо  потім,  коли  ти  прийдеш,  – 
Так  м’яко  мене  приголубиш 
І  спрагло  за  руку  візьмеш. 

Для  мене  ти  знов  незнайома 
І  знов  недосяжна  для  всіх, 
Ти  лезом  пройдешся  по  серцю, 
Розсиплеш  по  зустрічі  сміх. 

Мов  сон  на  вологі  повіки, 
Манлива  в  мінливім  вінку, 
Мені  подаруєш  молитву  – 
Мелодії  краплю  п’янку... 

Як  дихання  дотик  зупинить  – 
З  душі  вирву  сором  і  страх, 
Бездумним  нектаром  розтану 
На  юних  гарячих  вустах.