Любов достойна за похвали

Росица Петрова
За любов достойна за похвали
няма никакви прегради,
че животът безметежен
е към влюбени прилежен.
Щом от силата и пиеш
всяка мъка ще изтриеш,
а дъгата засияла
е пред двама онемяла,
че сърцето благородно
пази щастие върховно,
цял светът се там побира
и блаженството намира.
- Любов достойна за похвали
с тебе двама сме създали.