Снiг

Александр Маринич
Тільки ця вулиця знає,
де зупиняють трамваї,
стомлені трамваї,
трамваї моїх бажань.

Тільки твої долоні
гріють зимою в полоні,
волю дають в полоні,
полоні моїх бажань.

Кожного разу вперше
перетинаєм межі,
ніжно долаєм межі,
межі наших тіл.

Під ліхтарем завірюха
ніби повторює рухи,
несамовиті рухи,
рухи наших тіл.

Сніг -
наче білих вишень цвіт,
прагненням весни
повнить наші сни.

Твої очі – сині квіти,
твої рухи – теплий вітер,
я почую як молитву
тихий подих твій.

У багряному світанні
наші постаті повільно розстануть,
і зім’яте ліжко втратить
нічний містичний зміст.