Мечта о независимости Украины. На укр. языке

Раиса Андрющенко
Мрія про незалежну Україну

Незалежна Україна,
Суверенна та єдина -
Рівноправна для народу,
Що на Заході і Сходу.
Без обтяжливих порушень,
З позитивом добрих зрушень,
Колосиста та багата,
Працьовита та завзята….

Мудра, щира та кохана,
Веселкова та бажана:
В піснях, мовах розмаїтих,
В хвилях моря, в травах, квітах,
В думках щирих та глибоких,
В милих  лицях карооких,
В українській славній  мові,
Що відродить щире слово…

Південь, Північ,  Захід, Схід -
Полум’я палке  та лід,
Поєднається навколо
В українське славне  коло,
Братство, людяність, красу
Заплете в одну косу,
Матір рідна Україна,
Благодатна  та єдина….