Гимн России на эсперанто

Юрий Алов 2
Rusio, vi estas por koro sanktejo!
Rusio, vi havas grandecon por ni!
De forto kaj famo la granda forgxejo –
Donac' via kora por cxiam por gxi!

Famigxu, Patrio, nia libera,
De frataj popoloj jarcenta uni',
Nia popola sagxec' surtere!
Famigxu, Patri'! Ni fieras per gxi!

De maroj sur sudo gxis polusa rando
Etendis arbaroj kaj kampoj de ni.
Vi estas unika! Vi estas hejmlando,
Mem Dio konservas Rusion por ni!

Famigxu, Patrio, nia libera,
De frataj popoloj jarcenta uni',
Nia popola sagxec' surtere!
Famigxu, Patri'! Ni fieras per gxi!

La grandan vastecon por revo kaj vivo
Estonta por ni malfermadas era'!
Al ni forton donas sindono rusia.
Cxi tiel okazis kaj estos verajx'!

Famigxu, Patrio, nia libera,
De frataj popoloj jarcenta uni',
Nia popola sagxec' surtere!
Famigxu, Patri'! Ni fieras per gxi!

P.S. Буква x означает, что предыдущая буква - это буква с крышечкой. Другого значения не имеет.