ПЯТЬ

Лещатник
Один старец от Богоносных Отцев, стоя на молитве и быв в восторге, слышал глас Господа нашего Иисуса Христа, глаголющего с Пречистою и Пресвятою Богородицею, Материю своею:

-Рцы Мне, Мати Моя, колико болезней наибольших, живущи на свете, претерпела еси Мене ради?

И рече Пресвятая:

-Сыне и Боже Мой! Наибольших ПЯТЬ болезней Тебе ради претерпела: ПЕРВАЯ- егда услышала от Симеона Пророка, еже имел еси убиен быти; ВТОРАЯ- егда, ищущи Тебе во Иерусалиме через три дня, Тя не видела есмь; ТРЕТЬЯ- егда Тя поймана и связана от жидов услышала; ЧЕТВЕРТАЯ- егда Тя на Кресте между разбойниками Распятого видела; ПЯТАЯ- егда Тя видела во гробе полагаема.

И рече к Ней Господь:

-Глаголю Тебе, Мати Моя: аще кто КАЖДУЮ болезнь Твою на кийждо день прочтет с молитвою Моею, сие есть "Отче наш" и Архангельское обрадование, сие есть "Богородице, Дево радуйся"- за ПЕРВУЮ болезнь дам ему познание грехов и жаление о них; за ВТОРУЮ- дам ему всех грехов прощение; за ТРЕТИЮ- возвращу ему добродетели его, через грехи изгибшая; за ЧЕТВЁРТУЮ- напитаю его, при смерти его, Телом и Кровию Моею Божественною; за ПЯТУЮ- явлюся ему Сам при смерти его и приму душу его в живот вечный. Аминь.

http://www.stihi.ru/2011/01/21/4489....