Победа

Генка Богданова
Самойлов Николай Григорьевич
Посвящается:
моему соседу и земляку маршалу Советского Союза Фёдору Ивановичу Толбухину,
родившегося в д. Андроники на реке Когоша, которая впадает в реку Ить, а та в
Волгу.
А также болгарам, которые приехали на установку памятника. Моя мать и отец угощали их молоком и хлебом. Фото сделали и прислали болгары.

Я с песней в каждый дом войду душою
И чудо в каждом доме сотворю,
Талант в душе поющего открою,
Не певчих танцевать уговорю.

Улыбки вдруг на лицах засияют.
Все пляшут и поют: и стар,и млад .
Здесь музыка волшебная играет,
И радуется всё, что видит взгляд.

На вид все стали сразу удалые
И нет на свете праздника милей.
Все стали вдруг, как будто бы родные.
Все стали жить, немного веселей.

Я песней в каждый дом войду душою
И чудо в каждом доме сотворю.
Талант в душе я каждого открою.
Я каждого, как Родину, люблю!



ПОБЕДА
Литературен превод: Генка Богданова

Посвещава се на моят съсед и земляк маршала на Съветския съюз Фьодор Иванович Толбухин, роден в село  Андроники на река Когош, която се влива в река Ит, а тя – във Волга.
А така също и на българите, които пристигнаха за откриването на паметника. Моите майка и баща ги гощаваха с мляко и хляб. Снимките изпратиха българи.


Аз с песента във всеки дом ще се отбия
и чудото добро във всеки дом ще сторя.
Талант в душата на певеца ще открия,
а други да танцуват аз ще уговоря.

Усмивки изведнъж лицата ще огреят.
че тука музика вълшебна се разлива.
Знам, ще затанцуват стар и млад, ще пеят,
и радостно ще греят погледи щастливо.

Тук  всички хора ще изглеждат озарени.
О, аз зная, няма празник  на света по - мил.
Животът става по-красив с лица засмени
тука сякаш всеки с другия се е сродил.

Аз с  песента във всеки дом ще се отбия.
и чудото добро  във всеки дом ще сътворя.
Таланта в душата на всеки ще открия.
Обичам всички! А Родината боготворя