Каламбур на беларускай мове - 2

Леонид Ганчаров
Каламбур пра сябра

Калі ў жыцці няўдача, КАЛІ  СТРАТА -
З бутэлькаю іду да КАЛІСТРАТА.
Для радасці бывае ЯКІ  ЛІШАК -
Ізноў жа з ім уздымаю Я  КІЛІШАК.

***

Каламбур о друге

Когда в жизни неудача, когда потеря,
С бутылкою иду к Калистрату.
Для радости бывает какой-либо излишек -
Опять же с ним поднимаю я рюмку.