Мой край красив неповторимо

Полина Пядочкина
На белорусском языке

Мой край прыгожы непаўторна:
Азёры і сасновыя бары,
Рачулак стужкі і дорог,
Што узорна так праляглі па роднае зямлі.

Люблю твае зялёныя ўборы,
Дзе ў лясным, прахладным гушчары
Жыве свет казкі дзіўнай і чароўнай
Цябе чакае, кліча -зазіхрі!

Сыдзі з сцяжынкі ў зялёным царстве
3 ім павітайся - з веліччу лясной
I пакланіся феі ў фалдах-лапах,
I абдымія з залатой сасной.

Спусціся ў яр да серабра крынічкі
I наталі душу жывой вадой.
Пануе водар спелае сунічкі,
Чаруе водар хвоі маладой.

Тут сам-на-сам з прыроднай прыгажосцю
Адчуй сябе часцікай хараства!
Шмат добрых думак перапоўніць сэрца.
Лес - казка, мудры і адвечны,
Дар жыцця.

2010г.
г.п.Багушэуск.                П.Пядачюна.