У неволi мiй край

Александр Славенин
Розриватись набридло поміж там і тут,
Не постригтись у бидло, - думки стилі б’ють.
Я у прірву стрибаю, у ніч пустоти,
І Бога благаю, - ти мене захисти.

Там далеко свобода, - бурлить океан,
Тут застила природа і всюди обман.
Мені хочеться бути, та бачити рай!
Але сковані груди, - у неволі мій край.

Знов спізнилась весна, і вітер гуляє,
Стріха чорної тучі сонце скриває.
Я не бачу у небі птахів білих зграй,
Навкруги пусті землі, - у неволі мій край!

Боже, благаю, - захисти рідний край…

2011.