Колискова - Милане Сергеевне

Николай Богуславский
Мрії (колискова)

Колись настане час-година
В мене з`явится дитина,
Плід твого-мого кохання,
Жінки любої вітання
Байдуже доньку чи сина...
Я візьму дитя на руки,
Буде чутно серця стуки,
Заспіваю колискову -
Розповідь про світ казковий:
"На галявині, в діброві
Грає заєць на сопілці,
Звірі слухають лісОві,
Засинає птах на гілці.
Сонце вже давно сідає
Де не де хмаринці світить,
А зайчисько собі грає
Ноту до другої ліпить -
У цім світі надзвичайнім
Дещо дивна постанова,
А у музиці звучання
Лагідне - людська то мова -
Розповідь про світ казковий,
Де не тільки заєць грає
Всі співають колискову
Хто в себе дитину має.
Бо не має її блище
І рідніше надзвичайно
Янголяток всіх найвище
Для дитини лише мама,
А сильніший з всіх титанів
Буде батько довгі лІта
Він то поруч то подалі -
Все одно найблищий в світі.

Грає музика казкова,
Засинає вся діброва.
Місяць де не де гукає
Хмарки чорні з небокраю,
Він спускається на ґанок -
Зникне, як прийде світанок -
З ним прийдуть нові турботи,
Відчиняются ворота
Вітром сильним навесні.
Тут пройдуть дощі рясні,
Виросте квітучий сад
Буде в ньому завжди лад.
Виростеш і ти дитино
Та на самперед Людиной.
Ну а поки засинай
Сни барвисті розглядай"
Баю - бай
Баю - бай.
                ноябрь 2010