Небилици мишки-мандривници 1

Лина Биленька
      1
 А я Мишка сіренька,
 Мандрувати раденька,
 Обійшла вже півсвіту,
 можна й дома сидіти.
 Та куди там, та де там!
 Ще є інші планети.
 Це вже твердо я знаю,
 І на них побуваю.

 А поки що сьогодні
 Я в місто прибула.
 - А тут коти голодні!-
 Дзижчить мені Бджола.
 
 Іду до Їжачихи:
 - Поший такий піджак, -
 Прошу кравичку стиха, -
 Щоб думали: - Їжак!

 Пошила. Я вдягнулась.
 У дзеркало дивлюсь.
 На ніжці аж крутнулась -
 Кота вже не боюсь!

 Скрізь бігаю смвіливо,
 Ніхто не проганя.
 Всі кажуть: - Не лякливе
 Оце їжаченя!

 У будь-якому сквері,
 Під"їзді, мов у сні,
 Сніданки і вечері,
 Й обіди є мені.

 І навіть у квартири
 Закочуюсь не раз.
 І там вітають щиро.
 Та час додому, час!