Небилици мишки 3

Лина Биленька
         3

 І ось ми вже на старті -
 Рушаємо в політ.
 Вивчали рік по карті
 Увесь небесний світ.

 Настала мить прекрасна -
 У Космос летимо!
 Машина першокласна,
 Не підведе кермо.

 То ж оком не змигнули,
 Як вже серед зірок.
 І раптом ми почули:
 -Дзінь-дзінь!- Дзвінок.

 Побачили Конячку
 З Ведмедиком в сідлі.
 Він запримітив Качку
 Й гукнув: - Це ви з Землі?!

 Я вас давно чекаю,
 Почув заздалегідь,
 Що хтось із того краю
 Повинен прилетіть.

 І від такої вісті
 Безмірно я зрадів!
 Мені вже років двісті -
 На сто помолодів!

 Я на землі родився,
 Прожив там сорок літ.
 Заснув. А пробудився -
 Навколо інший світ!

 І як сюди потрапив -
 Не знаю досі я.
 Зійшов отут по трапу
 З якогось носія.

 Тож прошу на планету,
 Де я живу тепер.
 Заповнювать анкету
 Не треба - бо четвер.

 Хто в день цей прилітає
 У гості - не секрет -
 Той вічність проживає
 Без бідь-яких анкет.-

 Сідаємо до столу -
 Я -  Миша, Качка й Змій.
 П"ємо всі кока-колу,
 Чудний якийсь напій.
 
 На колір синюватий,
 На смак - як пастила.
 Ковтнули - й прибувати
 Враз сила почала.