Пам ятi Валентина Котика

Геннадий Сивак
Пам'яті Валі Котика -
 Героя Радянського Союзу,
піонера-партизана.

Бій останній, стрілянина,
Ізяславський ліс,
Розшукала мати сина -
Повні очі сліз.

Розгулялась хуртовина,
Кулемет гарчить...
-Підведіть, - проха хлопчина,-
Ворог вже біжить...

Відбирали сили рани,
Аж хлопчина зблід,
Відомстили партизани...
Обірвався рід...

У руці затис гранату -
Передсмертна мить...
Зупинитись, помовчати,
Та салют гремить.

На граніті зірка сяє,
Час біжить мерщий.
Україна пам'ятає
Славний подвиг твій.


Автор Геннадій Сівак.

26 липня 2001 року.

На фото - пам'ятник Валі Котику, біля СШ № 4, в Шепетівці, де він навчався,
до війни.