як у дитинствi

Ганна Осадко
...як у дитинстві - ти малою спиш,
 а там - священнодійство - білим-біле,
 грудьми лягає сніг на грішну землю,
 впокорює усі її шаленства:
 засни, кохана, серденько моє...
 ...дідусь Пилип ховає мандаринку
 у мою рукавичку - вранці буде
 солодке щастя, золоті дари...
 ...сміятися, і мчати із гори
 у глиби снігу, кучугури долі...
 ...і сипле сніг поволечки-поволі
 на дах, на церкву, на дерева голі,
 на півника із цукру у руці...