Тихi вулицi

Любовь Рунова
Тихі вулиці старого міста

Кольорові доми, як моніста.

І сміюся я з вами, і плачу,

Бешкетую і мрію про вдачу.


На віконницях старі мережива,

Сонце в склі променіє пожежею,

Голова йде обертом від споминів,

Візерунків дитинства і променів..


Луни йдуть від співанки станичників,

Любо хлопчику дівчинку зичити,

Йде з букетом бузку на побачення,

Біля приплаву зустріч назначена.


Над водою кружляючи з вереском

Чайки марять забутими веснами,

Над рікою закутою в береги,

Облітають старі обереги.


Чи було там весілля, чи снилося,

Може в квітах дівча забарилося,

Як співали станичники слухало,

То ж піснями серденько забухало.