Край, де водяться коали

Леся Романчук
Якщо там, в далекім краю,
Ти колись мене згадаєш,
Хай тобі не рветься серце
І душа не заболить.

Евкаліпти чи оливи –
Ти живи собі щасливо,
Нитка долі хай снується,
Перемножуючи мить.

Вовченята чи коали –
Хай їм буде не замало
Молока, що від вовчиці
Чи від мами-кенгуру.

А якесь мале звірятко
Не порушить їм порядку,
Мало що кому присниться,
Хай гризе собі кору.

Хтось прийде, а хтось покине,
Хтось поцупить половину,
Нарікатимеш на долю,
На дороги, на талан.

Їм, коалам, все так просто,
В них земля – великий острів,
А в звірятка – крапля болю
Завбільшки як океан.
3.10.11