Iвасик Телесик. Казки для дорослих

Наталия Вербицкая
Жили собі дід та баба
І усе б нівроку,
Та дітей вони не мали –
Отака морока!

Каже баба : Подивись,
У сусіда Гриші
Уже семеро… А ми
Чим  з тобою гірші ?

Тільки був у баби дід,
Страх хазяйновитий!
То йому у ліс по дрова,
То рибку ловити…

Заклопотаний весь день,
І йому байдуже,
Чи нудьгує його баба,
Чи може й не дуже…

Раз смеркалось… Баба й каже :
- Неси деревину!
Я до ранку з неї хочу
Зробити дитину!

Дід потилицю почухав,
Та й подався в ліс,
А із відти деревину
Для баби приніс

Стала баба уночі
Її колихати,
Ну, а дід, як завжди:
В ліжко і швиденько спати!

Прокинувся на світанку:
Баба позіхає,
А в колисці – дитинча
Ніжками дрикає…

Як зраділи баба з дідом -
Не переказати!
Стали вони тепер втрьох
Жити - поживати

І хлопчина підростає
Розумний, пригожий…
Тільки кажуть люди : Трішки
На сусіда схожий…